Yoga/ Pilates/ Mobility

Verbeter je mobiliteit, kracht en coördinatie of creëer jouw persoonlijke time-out van de dag.

Yoga is een low impactles zonder aanslag op je uithoudingsvermogen waarbij alles draait om het verbeteren van je houding, lenigheid, coördinatie, evenwicht en balans tussen lichaam en geest. Tijdens onze Yogalessen maken we gebruik van bewegingen uit de traditionele Yoga en Tai Chi. De les bestaat uit geconcentreerde oefeningen en lichaamsbewegingen die onder deskundige leiding worden uitgevoerd op rustige muziek. Onze Yogalessen zijn geschikt voor jong en oud ongeacht zijn of haar lichamelijke conditie.

De Pilates les legt de nadruk op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede lichaamshouding. Tijdens een Pilates les werk je aan het versterken van je ‘Powerhouse’.  Het Powerhouse is het centrum van je lichaam, daar waar jouw kracht vandaan komt (de core). De spieren die onder het Powerhouse vallen zijn de dieper gelegen buik-, bekkenbodem- en rugspieren. Wanneer je deze spieren traint en aanspant op de juiste manier, functioneert deze als een sterke fundering van vrijwel alle bewegingen die jij maakt. Door de eindeloze variatie mogelijkheden blijft deze les elke keer een uitdaging! Door het volgen van een Pilates les creëer je een krachtig lichaam, een slanke taille en breng je je lichaam weer in vorm.

Door eenzijdige activiteiten of een gebrek aan beweging kan het bewegingsbereik van een gewricht (Range of Motion) afnemen. Door regelmatig mee te doen met een van onze Mobiliteitstrainingen wordt de Range of Motion (ROM) vergroot en verbeter je de mobiliteit van een of meerdere gewrichten. Tijdens onze Mobility Trainingen maken wij veelal gebruik van hulpmiddelen zoals een foamroller, weerstandsband of PVC-pijp. Dit om de spieren en gewrichten voor te bereiden op het maken van een specifieke beweging. Het uiteindelijke doel van onze Mobility Training i.c.m. het volgen van een groepsles, is het mobiliseren en sterker maken van spieren en pezen en het creëren van een grotere bewegingsvrijheid van een of meerdere gewrichten.

Onze Yoga, Pilates en Mobility lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, sportervaring en sportgebied. Vind je balans tussen lichaam en geest in onze Yogalessen, werk aan je houding, kracht en stabiliteit tijdens onze Pilates lessen of verbeter en vergroot het bewegingsbereik van een of meerdere gewrichten bij een van onze Mobility Trainingen.