Pilates

 • 55 minuten

 • Body & Mind workout

 • Intensiteit

  - Laag - Medium - Hoog
 • Makkelijk zittende sportkleding, geen schoenen, sokken met antislip zooltjes, handdoek en flesje water

 • Verbranding

  - Laag - Medium - Hoog
 • Verbetert je lenigheid en stabiliteit, zorg voor een efficiënte ademhaling en sterke rug- en buikspieren

Een sterker lichaam, betere houding, langere spieren, soepel lijf. Dit zijn slechts enkele voordelen van Pilates.

Pilates is ontwikkeld door Joshep Pilates in de eerste wereldoorlog, om soldaten te helpen met herstel na verwondingen.

Tegenwoordig is Pilates beschikbaar voor iedereen die fit en gezond wil leven. Een les bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je uitvoert op een mat.

De voordelen

 • Je verbetert je flexibiliteit
 • Je wordt sterker
 • Het verbeterd je houding

Door regelmatig mee te doen met een Pilates les wordt je houding verbeterd, dit ga je merken in het dagelijkse leven en bij andere sporten, deze groeples is namelijk een perfecte aanvulling op andere sporten.

Doe mee met een les!

Bij de groepslessen van Sportrijk kan je gewoon naar binnen lopen en meedoen. Sportrijk hanteert geen  wachtlijsten en je hoeft je niet in te schrijven voor een les.

Tijdens de les wordt je begeleid door een gecertificeerde instructeur die alle oefeningen met je doorneemt en je helpt om de juiste houding aan te nemen. Je gebruikt een speciale mat om de oefeningen comfortabel uit te kunnen voeren.

Doe kleding aan waar je makkelijk in kan bewegen, neem een flesje water mee en een handdoek en dan ben je er helemaal klaar voor!

Wie kan meedoen met Pilates?

Iedereen kan meedoen! Wanneer je een oefening niet kan uitvoeren dan wordt de oefening aangepast.  De instructeur zal je hierbij helpen en adviseren.

Pilates is een perfecte aanvulling op de sporten die je al doet omdat het helpt met het verbeteren van je houding en het je Core (rompspieren) sterker maakt.

Misschien vind je dit ook wel leuk

G.R.I.T Strenght

Kort maar krachtig! Een super efficiënte workout waarbij je alles geeft wat je hebt! Je ziet al resultaat na een paar lessen! Het is iets heel anders dan Pilates, maar wel super leuk!

Power

Een super leuke les vol met spierversterkende oefeningen. Pittige muziek en een geweldige instructeur begeleiden jou tijdens deze les.

 

 

 

Alle lessen