VANAF 1 JULI SPORTSCHOLEN WEER OPEN!

VANAF 1 JULI WEER BINNEN TRAINEN!

Beste clublid,

De overheid heeft besloten dat alle sportscholen vanaf 1 juli 2020 weer open mogen. Dit betekend dat ook jij vanaf 1 juli weer veilig binnen mag trainen met 1,5 meter afstand.

Ja, ik wil weer sporten, moet ik me hiervoor aanmelden? 

Ja, aanmelden via een boekingsprogramma is volgens de overheid vanaf heden verplicht. Wij verzoeken iedereen dan ook om een Sportrijk Virtuagym Account aan te maken via de link die je begin maart van Sportrijk hebt ontvangen. Niet ontvangen? Misschien hebben wij geen juiste e-mail gegevens of heb je onze nieuwsbrieven een keer uitgezet, geen probleem vraag opnieuw jouw link aan door een e-mail te sturen naar info@sportrijk.nl.

Maak na het ontvangen van de link een account aan via www.sportrijk.virtuagym.com of door de Virtuagym app op je telefoon te downloaden in je App Store. Na het aanmaken van een account kom je automatisch in ons lesrooster 2020 terecht. Via ons lesrooster kun je je aanmelden voor een groepsles of voor een vrij trainingsuur. Zodra je je hebt aangemeld zien wij direct wanneer en hoe laat je komt sporten. Wij verzoeken je maximaal 5 minuten voor de les aanwezig te zijn zodat iedereen ruim de tijd heeft om het pand te verlaten en je geen medesporters kruist. Hierdoor kunnen wij de looproutes redelijk vrij houden en hanteren wij de gepaste 1,5 meter afstand.

Zijn de kleedkamers, douches en toiletten te gebruiken? 

De kleedkamers en douches zijn momenteel nog gesloten. Wij vragen iedereen om al in sportkleding naar de sportschool te komen. Wel bieden wij de mogelijkheid om je schoenen te wisselen en kun je gebruik maken van de toiletten.

Zonnebank en sauna’s open? 

De zonnebank is voor al onze leden en niet leden weer geopend, afspraken kunt u inplannen door te bellen naar T. 0529-454508 of door een afspraak te maken aan de balie bij een van onze medewerkers. De sauna’s zijn momenteel alleen geopend voor leden met een speciaal sauna-abonnement.

Moet ik na het gebruik van een toestel of ander materiaal schoonmaken? 

Wij verzoeken iedereen om een handdoek te gebruiken voor zowel op de toestellen als op de matjes. Vooraf graag je handen desinfecteren. Desinfectie staat voor je klaar bij de balie van Sportrijk. Na het gebruik van een toestel verzoeken wij iedereen om het toestel alleen bij de handvaten af te nemen. Na elk vrij trainingsblok maken de medewerkers van Sportrijk de gebruikte toestellen weer helemaal schoon. De matjes kunt u afnemen door een schoonmaakdoekje te gebruiken. Ook deze liggen bij de zalen al voor u klaar.

Is het veilig om binnen te sporten? 

Sportrijk heeft een week voor de heropening een keuring gehad van een RIVM medewerker van de gemeente Ommen. Volgens de gemeente voldoen wij als enige sportschool in Ommen aan alle veilige vereisten:

  • Sportrijk heeft door de hele sportschool een luchtverversingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de vervuilde binnenlucht afgezogen wordt naar buiten en blaast frisse schone lucht van buiten weer naar binnen. Wij hebben dus geen last van aerozolen.
  • De ramen en deuren kunnen in bijna elke zaal worden geopend.
  • Wij hebben een boekingssysteem (virtuagym) waardoor wij exact weten hoeveel mensen er binnen zijn. Hierdoor kunnen wij de 1,5 meter afstandregel netjes toepassen.
  • De zalen zijn netjes afgetaped zodat iedereen exact kan zien hoeveel meter afstand er gehouden moet worden. Tevens zijn de zalen groot genoeg zodat wij per les maximaal 15 deelnemers kunnen bedienen.

Heb je vragen of ben je nog niet helemaal overtuigd of het veilig is om weer binnen te komen trainen, dan verzoeken wij je contact op te nemen met een van onze baliemedewerkers via T. 0529-454508 of door een e-mail te sturen naar info@sportrijk.nl.

Wij staan je graag tewoord.

Wij hebben weer zin om heerlijk binnen te komen sporten, hopelijk jij ook!

Tot snel!

Team Sportrijk fit & gezond